Pleisterwerk in Alkmaar

Heeft u een nieuwe woning gekocht, maar zijn de wanden van binnen niet mooi egaal? Of wilt u de wanden van uw huidige slaapkamer voorzien van behang, maar merkt u dat er allemaal oneffenheden zijn ontstaan? Schakel dan een ervaren stukadoor in om uw wanden te egaliseren. De stukadoors komen graag bij u in Alkmaar langs om uw wanden te voorzien van een laag pleister.

Verschil tussen pleisterwerk en raapwerk

Pleister en pleisterwerk worden nog wel eens met elkaar verward, maar eigenlijk is het verschil vrij simpel. Pleister, in sommige gevallen ook wel gipsmortel genoemd, is het materiaal waar onze stukadoors mee werken en pleisterwerk is een manier om pleister aan te brengen. Naast pleisterwerk kunt u namelijk ook kiezen voor raapwerk. Het verschil tussen deze twee manieren van aanbrengen zit hem in de dikte van de laag pleister.

  • Pleisterwerk
    1 tot 6 millimeter pleister, vrij dunne laag pleister dus zeer geschikt als onderlaag voor wanden met weinig gaten of bubbeltjes.
  • Raapwerk
    7 millimeter tot 5 centimeter pleister, dikke laag pleister en daarom zeer geschikt voor ruwe ondergronden. Daarnaast kan een scheve wand met raapwerk weer waterpas gemaakt worden.

Afwerken van uw wanden

Nadat wij uw wanden hebben voorzien van pleisterwerk kunt u ervoor kiezen om ze af te werken met verf, behang of sierpleister. Gaat u voor veel kleur? Wilt u een moderne uitstraling? Of kiest u voor een afwerking met structuur? De keuze is aan u, maar het aanbrengen kunt u het beste aan een specialist overlaten. Wij helpen u hier graag verder mee.