Teamfoto E.S. Schilders & Afbouwbedrijf
Plafond stucen Alkmaar Wij staan in Alkmaar voor u klaar!
Een Stukadoor
Werkzaam in Alkmaar, hoofdvestiging Zwartsluis

Plafond stucen Alkmaar

Bij zowel nieuwbouwwoningen als renovatieprojecten is het plafond stucen essentieel. Heeft u een nieuwbouwproject of een renovatie in regio Alkmaar? Onze vakmannen van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf zorgen voor stucwerk van hoge kwaliteit. Onze stucplafonds zijn strak en volledig aangepast aan uw eisen.

Voor ons is service erg belangrijk. We staan dan ook klaar om met u de diverse mogelijkheden door te nemen. Wilt u meer weten over welke voordelen het stucen van een plafond biedt en welke mogelijkheden er zijn? Laat u niet missen en lees verder om alles te weten te komen over ons aanbod voor plafond stucen in Alkmaar en omgeving!

Toch graag een adviesgesprek op maat? Onze vakmensen van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf staan klaar om u te helpen via 085 106 1006. Natuurlijk kunt u ook een offerte zonder verplichtingen aanvragen.

Een prachtig gestucte ruimte.
Een plafond stucen in Alkmaar kunt u het best aan ons overlaten!

Plafond stucen kosten

Het stucen van uw plafond geeft uw interieur een aanzienlijke upgrade. Het zorgt voor een moderne en strakke afwerking, en verhoogt de duurzaamheid van uw woning. Het is duidelijk dat u wilt weten hoeveel het kost om een plafond te stucen per m2.

Echter zijn de kosten van een plafond stucen sterk afhankelijk van verschillende factoren. Onze vaklieden van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf staan klaar voor een precieze prijsopgave. Neem contact op via 085 106 1006 voor professioneel en persoonlijk advies.

De kosten van plafond stucen zijn afhankelijk van meerdere invloeden. Naast de oppervlakte zijn er andere factoren die de prijs beïnvloeden. Onderstaand een samenvatting van de verschillende factoren die invloed hebben op de prijs van plafond stucen.

 1. Type stucwerk
  Zoals eerder genoemd zijn er verschillende soorten stucwerk mogelijk voor op het plafond. Elke soort heeft zijn eigen voordelen en kosten. In de regel is spackspuitwerk de voordeligste oplossing. Sierpleister aanbrengen is vaker duurder per m2.
 2. Oppervlakte en omvang
  De kosten voor het stucwerk worden beïnvloed door de totale oppervlakte van het plafond. Voor plafonds met een groter oppervlak geldt vaak een lagere prijs per m2. Kleinschalige projecten hebben vaak hogere kosten per m2, doordat de voorbereidingskosten relatief groter zijn.
 3. Toestand ondergrond voorbereiding
  Hoe het plafond eruitziet, beïnvloedt welke voorbereidingen nodig zijn. Een glad en schoon plafond is voordeliger; de stukadoor kan meteen beginnen. Heeft het plafond beschadigingen, dan moeten deze eerst worden hersteld, wat kosten verhogend werkt.
 4. Locatie en bereikbaarheid
  De locatie van uw huis en de toegang tot het plafond zijn van invloed op de kosten. Locaties die niet gemakkelijk toegankelijk zijn, kosten extra tijd en moeite. Plafonds die hoog zijn of moeilijk bereikbaar, zorgen voor hogere arbeidskosten.
 5. Materialen
  Om een uitstekende kwaliteit van het stucwerk te garanderen, worden diverse materialen door de stukadoor ingezet. Voor een hoger plafond zijn meer steigers en materialen nodig. Als gevolg hiervan zullen de kosten voor het materiaal stijgen..

De kosten van het stucen van een plafond kunnen afhankelijk van bovenstaande factoren sterk variëren. Neem deze aspecten in acht bij het verwezenlijken van uw droomproject. Onze vakmannen van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf staan klaar om u tijdig te informeren.

Voordelen van plafond stucen

Een glad en strak plafond maakt een ruimte pas echt af. Met stucwerk kunnen naden, beschadigingen en oneffenheden verborgen worden, wat zorgt voor een nette afwerking. Een plafond dat goed gestuct is, ziet er fraai uit en heeft daarbij ook nog vele andere voordelen:

 • Duurzaamheid: Met dit stucwerk behoudt u de kwaliteit, zelfs bij intensief gebruik. Hiermee staat het garant voor jarenlang woonplezier. Het voegt bovendien een extra laag bescherming tegen vocht toe, wat belangrijk is in ruimtes zoals de badkamer en keuken.
 • Verbeterde isolatie: Een gestuct plafond helpt de isolatie van uw woning te verbeteren, wat een positief effect heeft op uw energieverbruik. Met stucwerk kunt u de akoestiek in uw woning aanzienlijk verbeteren. Stucwerk zorgt voor een betere akoestiek in de woning en vermindert daarmee geluidsoverlast.
 • Onderhoud: Een gestuct plafond vraagt weinig onderhoud en blijft lang mooi. Stof en vuil kan zonder moeite worden verwijderd. Kleine beschadigingen kunnen zonder veel moeite worden gerepareerd.

Proces van plafond stucen

Het stucen van een plafond is zeer arbeidsintensief en vraagt om vakmanschap en precisie. Onze stukadoors bij E.S. Schilders & Afbouwbedrijf zijn zeer bedreven en hebben uitgebreide ervaring en kennis. Dit is ons stappenplan voor het stucen van uw plafond:

 • Voorbereiding: de ruimte wordt beschermd door het bedekken van de vloeren en meubels. Vuil, stof en losse delen worden van het plafond gehaald. Eventuele schade wordt hersteld om een mooi glad eindresultaat te krijgen.
 • De volgende stap is de applicatie van de grondlaag. Voor een goede hechting van het stucwerk brengen we eerst een primer, ook grondlaag genoemd, aan. De primer voorkomt dat het stucwerk loslaat of gaat afbrokkelen.
 • Wanneer alle voorbereidingen zijn gedaan, kan het stucwerk worden toegepast. Met een spaan brengt u het stucwerk laag voor laag aan, waarna het moet drogen. Afhankelijk van de temperatuur en de stucwerkmaterialen, wordt dit proces diverse keren doorlopen.
 • Afwerking: Wanneer de laatste laag is aangebracht, ronden we af met een keurige afwerking van het plafond. Het kan gedaan worden met behulp van schuren en polijsten. Als u dat wenst, is een decoratieve afwerking nog mogelijk.

Soorten stucwerk voor het plafond

De mogelijkheden qua stucwerk zijn uiteenlopend wanneer u het plafond wilt laten stucen. Elk stuctype heeft unieke kenmerken en voordelen. Hieronder de meest gangbare opties:

 • Pleisterwerk: levert een glad en gelijkmatig oppervlak. Het resulteert in een moderne en nette afwerking. Het is simpel te reinigen en uitstekend voor verf of behang.
 • Spackspuiten: is een kostenbesparende oplossing voor plafondafwerking. Met een machine kunnen we bij spackspuiten snel grote oppervlaktes behandelen. Het heeft een korrelige uitwerking en is verkrijgbaar in een aantal kleuren.
 • Sierpleister: een afwerking die op muren en plafonds kan worden toegepast. Het verwijst naar alle soorten pleisterwerk met een zichtbare structuur. De favoriet is spachtelputz.

Plafond stucen door E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Het aanbrengen van stucwerk op het plafond vereist specifieke vaardigheden en ervaring. Bij E.S. Schilders & Afbouwbedrijf bent u bij de specialisten. Wij garanderen hoogwaardig stucwerk dankzij onze uitgebreide ervaring.

Bij het aanbrengen van het stucwerk maken wij gebruik van topkwaliteit materialen. Wij blijven altijd goed geïnformeerd over de laatste technologische vernieuwingen. We zorgen ervoor dat uw plafond jarenlang meegaat en probleemloos blijft.

Heeft u vragen? Bij E.S. Schilders & Afbouwbedrijf helpen we u graag verder. Neem gerust contact met ons op voor aanvullende informatie of vraag een offerte aan via ons vrijblijvende offerteformulier. U kunt ons bellen op 085 106 1006 om direct met één van onze stukadoors te spreken.

Veel gestelde vragen over plafond stucen

Is het mogelijk om elk plafond te stucen?

Stucwerk kan worden aangebracht op gipsplaten, fermacell en beton. Het is noodzakelijk om een tussenlaag te gebruiken voor stucwerk op hout. Het aanbrengen van gipsplaten is de eerste stap.

Hoe een plafond stucen?

Hoewel het mogelijk is om zelf een plafond te stucen, vergt het veel vaardigheid en ervaring om een professioneel resultaat te bereiken. Voor een perfect resultaat raden wij aan om een professionele stukadoor in te huren. Zo bent u verzekerd van een strak en netjes eindresultaat.

Hoeveel tijd kost het om een plafond te stucen?

De duur hangt af van de grootte van het project en het soort stucwerk. Normaal gesproken duurt het proces, met droogtijd, tussen de 1 en 2 weken. Daarna kunt u de kamer weer in gebruik nemen.

Hoeveel moet u betalen per m2 voor plafondstucwerk?

Dit hangt af van meerdere factoren, zoals de oppervlakte van het project. Het gekozen materiaal en eventuele extra's zijn eveneens van invloed. Een vakman kan u voorzien van een overzichtelijke prijsindicatie.

E.S. Schilders & Afbouwbedrijf staat voor u klaar in Alkmaar
Over ons

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1006

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren van hun woning. Als u voor ons kiest, kunnen wij kwaliteit tegen een competitief tarief garanderen.


Reviews van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Door A.S
Op 30 november 2023
10

We hebben afgelopen maand onze beneden verdieping inclusief plafond laten stuken en sausen door E S Totaal Afbouw V.O.F. en we zijn heel erg blij met het eindresultaat wat de werklieden hebben afgeleverd! Hieronder een aantal pluspunten op een rij: - Ze komen hun afspraken na - Kunnen erg snel bij je terecht - Snelle communicatie met Eugene via telefoneren of Watsapp - Duidelijke prijsafspraak van tevoren - Gaan pas weg nadat alles naar wens is en komen terug als dat niet zo is - Vriendelijke stukadoors en schilders 

En het belangrijkste is dat ze super strak en professioneel werk hebben afgeleverd!

Door N.V.B
Op 29 november 2023
10

De gehele woning laten stuccen en sausen! Perfect werk geleverd. Snel, netjes en vriendelijk!

Door K.T
Op 23 november 2023
10

Namens m’n moeder Gea: Goed en mooi werk geleverd, erg blij mee!! Fijn en duideljjk contact met Eugene. Afspraken werden stipt nagekomen! Kortom een echte aanrader dit bedrijf, complimenten voor allen!

Door R.K
Op 16 november 2023
10

We hebben onze gehele woning laten stucen door ES. Erg mooi stucwerk geleverd door ES totaal afbouw. José is eerst langs geweest om te kijken hoeveel werk het was en wat het beste voor ons zou zijn. Daarna zat er wat tegen bij ons in de planning waardoor er 4 weken later pas gestuct kon worden. ES was hier erg flexibel in. En kon de klus verplaatsen. Het contact met Eugene is goed en duidelijk. Naast stucen hebben we ook het plafond laten spuiten met RAL 9010. Dit ziet er ook erg strak uit. Aanrader om je huis door ES te laten stucen en of te laten spuiten.

Door B.V
Op 15 november 2023
10

Ingehuurd via werkspot, prima werk geleverd en nadat ik om advies heb gevraagd omtrent scheuren in het stucwerk door de werking van het gebouw werd er een stukadoor gestuurd om het te fixen; goede service en netjes afgehandeld!

Door P.S
Op 6 november 2023
10

Top bedrijf, de werkzaamheden worden heel goed gecoördineerd door Eugene. Bijna niet van deze tijd.... Echt een aanbeveling !

Door J.V
Op 5 november 2023
8

Een bedrijf wat super werk heeft geleverd, konden snel schakelen en binnen 1 dag was mijn huis gestuct door 10 man. Complimenten naar de mannen! Ik raad aan!

Door W.B
Op 3 november 2023
10

We zijn erg tevreden met het resultaat en het mooie werk wat ze hebben afgeleverd. Netjes en altijd alles in overleg en snel met zijn personeel.

Door A.A
Op 1 november 2023
10

E S Totaal Afbouw heeft bij ons het stucwerk en de afwerking ervan verzorgt. Dit is uitstekend gedaan en bijzonder flexibel in planning waardoor we op tijd klaar waren. En dit alles voor een goede prijs. Absoluut aan te bevelen!

Door K.V.A
Op 19 oktober 2023
10

Topbedrijf voor stucwerk! Van tevoren contact met Eugene over wat er moest gebeuren, heldere prijsopgave van tevoren, heel flexibel toen er nog wat extra dingen moesten worden gedaan. De mannen waren super op tijd en hebben al het werk in één dag afgerond (woonkamer, twee slaapkamers en een gang) en alles netjes opgeruimd toen ze weggingen. Nog een klein stukje vergeten (het was al donker toen ze weggingen), maar was geen probleem, na contact met Eugene stonden ze de volgende ochtend op de stoep en was het in een kwartiertje opgelost. Goede prijs/kwaliteitverhouding. Ik raad ze zeker aan!

Door T.B
Op 10 oktober 2023
10

Zeer tevreden over ES. Binnen een dag zowel muren als plafond gestuuct. Mannen waren op tijd en zijn harde werkers, respect voor hen en de zorgvuldigheid waarmee ze hun werk uitvoeren. Vooraf wordt alles netjes bekeken en hierna wordt een nette offerte opgesteld die qua prijs goed is.

Door M.S
Op 9 oktober 2023
10

We zijn zeer tevreden met dit bedrijf. Dit is al de derde keer dat we onze werkzaamheden door ze hebben laten uitvoeren. Het ging deze keer om het schilderen van de binnen muren van de hele woning van mijn schoonouders. Dit was in 1 dag en naar volle tevredenheid gedaan. Wij zijn blij dat dit op korte termijn kon en zouden dit bedrijf van harte aanbevelen.

Door G.E
Op 8 oktober 2023
10

Super fijn bedrijf😃 Het contact met Eugéne was van het begin tot het eind goed Ook de 2 buitenlandse medewerkers waren erg netjes Ook het stucwerk ziet er mooi strak uit Er moest heel wat stuc op de wand om het mooi te krijgen Maar het resultaat mag er zeker zijn Ik rasd dit bedrijf zeker aan Bedankt Eugéne en medewerkers Top✅️👍

Door S.B
Op 7 oktober 2023
10

Aanrader, erg netjes en snel geregeld! (Zolder + trappengat gestuct)

Door S.D
Op 26 september 2023
10

Ondertussen alweer een paar maandjes geleden, maar bij ons thuis is er super mooi gestuct. De mannen waren vriendelijk en vakkundig. Toevallig waren er vandaag werklui om mijn keuken te plaatsen en die gaven ook aan dat het onwijs mooi werk is wat de mannen van es afbouw hebben afgeleverd. Eugene reageert ook altijd snel en is erg vriendelijk. Bedankt! Groetjes, Sheray en William

Door K.T.W
Op 21 september 2023
10

ES totaal afbouw heeft beganegrond en eerste verdieping volledig gestuct. Zeer snelle communicatie met Eugène & José. Zeer flexibel en komen beloftes na. Zeer tevreden. Stucadoors zijn vriendelijk en ervaren.

Door R.M
Op 13 september 2023
10

VOF is een bedrijf dat ik heb ingeschakeld via werkspot. eerst komen ze langs om alles even op te nemen. Vervolgens heb ik een keurige offerte met een goede prijs van hun mogen ontvangen. wat ook erg fijn is dat er geen lange wachtrij is en dat ze vrijwel snel kunnen beginnen. ook het stucen zelf is erg snel gegaan binnen 2 dagen waren ze klaar alle hoekprofielen wanden en plafond woonkamer keuken en hal. de mensen zijn erg vriendelijk. wel moeilijk om mee te communiceren maar elke dag werd ik even gebeld met de vraag hoe het er voor stond en of er op of aanmerkingen waren. erg prettig! bij de oplevering komt er ook iemand langs waarmee je alles even langs loopt en mocht er iets niet goed zijn dan kijken ze er gelijk naar. Tip mocht u deze mensen inzetten geef ze wat lekkers te eten dat verdienen ze! Hieronder een paar foto's voor en na

Door M.J
Op 12 september 2023
10

Zeer prettige samenwerking met ES Afbouw & Eugène. Komt afspraken na, houdt op goede wijze contact met ons als klant, heeft een strakke planning en levert mooi resultaat. Ook waar wij feedback op hadden werd binnen enkele dagen verbeterd. Wij vertrouwen volledig op de garantie die Eugene biedt. Ook dat geeft een prettig gevoel in een nieuwbouwwoning. Wij raden Eugène en ES Afbouw zeer zeker aan!

Door T.V.D.H
Op 23 augustus 2023
10

Alle wanden en plafonds van onze nieuwbouwwoning glad gestukt en gesaust. Mooi werk volgens plan opgeleverd!

Door S.C
Op 26 juli 2023
10

Eugene heeft ons hele huis gestuukt en de zolder en begane grond gesausd. Telefonish stond hij altijd klaar en hij was ook flexibel toen het droog proces langer duurde dan verwacht. Alles is super strak opgeleverd!

Door N.K
Op 12 juli 2023
10

Fijn bedrijf.Communicatie ,flexibiliteit,snelheid,kwaliteit.Gelukkig was het er allemaal.Gezien onze tijdsdruk op onze planning.Ons hele appartement superstrak gestuct zoals beloofd.Eugéne en José nogmaals bedankt. P.s laten we de stucers niet vergeten .Want nee bestond niet en niets was een probleem. Groetjes Walter&Rachel

Door A.O
Op 15 juni 2023
10

Heel vriendelijke mensen én goede professionals. Eerlijk prijs en werk van hoog kwaliteit. Aanrader!

Door T.A
Op 14 juni 2023
10

Wij hebben de zolder, slaapkamer en plafond van de badkamer laten stucen. Het team van ES Afbouwbedrijf heeft het alle ruimtes binnen één dag gestuct en het ziet er prachtig uit. Zelfs de moeilijke stukken waar het dak van de zolder afloopt is strak gestuct. Ze zijn ook aardig en denken met je mee. Zie de before en after foto’s.

Door H.C
Op 14 juni 2023
10

Snelle communicatie, duidelijke afspraken, flexibel met schakelen. Fijn bedrijf om zaken mee te doen. Wij hebben de keuken, hal en huiskamer laten stucen. Ziet er netjes en strak uit.

Door M.V.D.H
Op 12 juni 2023
10

Prachtig werk afgeleverd, en fijne communicatie. we hebben onze woonkamer, bijkamer en keuken laten stucen inclusief afwerking met een diamand laag. De afspraken goed nagekomen en een mooi eind resultaat.

Door G.P
Op 24 mei 2023
10

We zijn zeer tevreden over het stukadoorswerk vd wanden en plafond in onze keuken. Zeer netjes gewerkt aardige stukadoor. Is echt een aanrader. Als ik weer een stukadoor nodig moet hebben dan ga ik zeker terug naar Eugéne. Nogmaals hartelijk dank voor de service.