Teamfoto E.S. Schilders & Afbouwbedrijf
Werkzaam in Alkmaar, hoofdvestiging Zwartsluis

Woonkamer stucen Alkmaar

Geïnteresseerd in een vakkundige stukadoor in de omgeving van Alkmaar? Dan kunt u gerust bij E.S. Schilders & Afbouwbedrijf terecht. Hoogwaardig stucwerk leveren wij tegen redelijke prijzen.

Heeft u bultige of beschadigde muren? Heeft uw muur last van scheuren of gaten? Ziet u vocht- of schimmelschade aan uw muren?

Onze ervaren stukadoors zijn er voor u om uw woonkamer een make-over te geven met uitstekend stucwerk. Lees op deze pagina welke mogelijkheden er zijn voor woonkamer stucen in Alkmaar, onze werkwijze en de kosten die daarbij komen kijken. Voor gratis advies belt u 085 106 1006 of vraagt u een kosteloos kostenplaatje aan.

Ruime woonkamer met stucwerk.
Laat de woonkamer stucen door E.S. Schilders & Afbouwbedrijf en sta versteld van het nette resultaat.

Soorten stucwerk voor de woonkamer

Wilt u uw woonkamer laten stucen? Er bestaan verschillende soorten stucwerk om uit te kiezen. Ga naar onze website om te zien welke stucvorm het beste bij uw persoonlijke stijl en wensen past. We geven u een kort overzicht van de vier veelvoorkomende vormen van stucwerk:

 1. Spacken:
  Spacken gaat om het aanbrengen van een nieuwe stuclaag met een speciaal spuitapparaat. Gebruikmakend van deze werkwijze kan veel oppervlak in korte tijd worden behandeld. Veelal worden er twee lagen aangebracht op het betreffende oppervlak.
 2. Spachtelputz:
  Spachtelputz is versierd met marmerkorrels voor een unieke afwerking. Dit geeft een muur een robuuste uitstraling. Het zorgt voor een egale korrelstructuur en is eenvoudig te onderhouden.
 3. Behangklaar stucen:
  Behangklaar stucen houdt in dat de muur zodanig wordt voorbereid dat u er direct behang op kunt aanbrengen. De muur voelt nog niet overal glad aan. Dit is inderdaad zo bij sausklare muren.
 4. Sausklaar stucen:
  Wilt u verven? Dan zijn sausklaar gemaakte muren ideaal. De stukadoor zet een dunne laag stuc op de muur. Wanneer dit droog is, kunt u meteen verf aanbrengen. Na het droogproces van het stucwerk kan de muur onmiddellijk geverfd worden.

Werkwijze woonkamer stucen door E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Het aanbrengen van stucwerk in uw woonkamer is een tijdrovende aangelegenheid. Het is begrijpelijk dat u nieuwsgierig bent naar wat er gaat gebeuren. Onze specialisten bij E.S. Schilders & Afbouwbedrijf volgen een zorgvuldig opgestelde planning en letten goed op de huidige hygiëne- en veiligheidsnormen.

In de eerste stap komt de stukadoor bij u thuis om de opties te bekijken en een schatting van de kosten te geven. De ruimte wordt precies opgemeten en we beoordelen de conditie van het plafond en de muren. Zo nodig worden losse onderdelen verwijderd en beschadigingen opgevuld met gips.

Om de ruimte te beschermen, worden de vloer en nabijgelegen obstakels, inclusief stopcontacten, afgedekt. Daarbij moet de muur grondig gereinigd worden om te zorgen dat er geen oneffenheden in het stucwerk terechtkomen. Voor een nette afwerking worden op de hoeken van de muur stucbeschermers aangebracht.

Wanneer alles gereed is, zal de stukadoor een primer, of grondlaag, aanbrengen. Met de primer blijft het stucwerk goed hechten aan de muur of het plafond in de woonkamer. Wanneer de primer volledig is uitgedroogd, kan het stucmiddel gemixt worden.

Hiervoor wordt water vermengd met gips en door elkaar gemixt met een mortelmixer. Het proces van het stucwerk aanbrengen kost veel arbeidstijd en moeite. Het zorgvuldig aanbrengen van het stucwerk op de muur doen we met een troffel en raapbord.

De stukadoor verdeelt het stucwerk gelijkmatig over de muur. Met behulp van een reilat worden de grootste oneffenheden weggewerkt en zal de stukadoor de wand helemaal vlak maken. In de laatste fase wordt de muur afgespackt en met een spons afgewerkt.

Heeft u vragen over de stappen in het proces? Wilt u kennis opdoen over het stucen van uw woonkamer, badkamer, plafond of muur? Voor vragen of meer advies, belt u gerust onze stukadoors van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf via 085 106 1006.

Hoelang duurt het voordat de muur droog is?

Realiseert u zich dat het drogen van de stuclaag enkele tijd vergt. Stukwerk droogt met een snelheid van ongeveer 1 millimeter per dag bij 10 tot 20°C kamertemperatuur. Als de stuclaag 3 millimeter bedraagt, is de droogtijd ongeveer 3 dagen, het ventileren van de woonkamer versnelt dit.

Wat kost een woonkamer stucen in Alkmaar?

De eindprijs voor het stucen van uw woonkamer wordt beïnvloed door een reeks factoren. Vraag onze ervaren stukadoors om advies voor een goed kostenoverzicht. De volgende lijst geeft een overzicht van de prijsbepalende factoren:

 • Materialen
  Om stucwerk te verrichten, gebruikt een stukadoor uiteenlopende materialen. Denk hierbij aan het gereedschap dat de stukadoor zelf ter hand neemt, zoals een pleisterspaan om de muren af te werken. Ook de materialen die rechtstreeks op de muur en/of het plafond worden aangebracht, vallen hieronder.
 • Soorten stucwerk
  Zoals reeds uitgelegd, speelt het type stucwerk een rol in de kostenberekening. In veel gevallen is spacken de voordeligste manier als het gaat om stucen. Vaak zijn de kosten voor het aanbrengen van spachtelputz hoger.

 • Arbeidskosten
  Met arbeidskosten worden de kosten bedoeld die de stukadoor berekent voor zijn werk. Het personeel van de stukadoor maakt ook kosten die gecompenseerd moeten worden. De landelijke richtlijnen kunnen het uurtarief beïnvloeden.
 • Moeilijkheidsgraad
  De stukadoor heeft meer inspanning nodig om een plafond te stucen dan om een muur te stucen. Omdat het stucen boven zijn hoofd plaatsvindt, Wanneer er een groot oppervlakte aan plafond dient te worden gestuct, zal de moeilijkheidsgraad, en daarmee de totale prijs, gaan oplopen.
 • Aantal vierkante meters
  De prijs zal natuurlijk oplopen als er meer vierkante meters gestuct moeten worden. De kosten per m2 verminderen vaak als u een grotere oppervlakte laat stucen. Hoe meer vierkante meters u laat stucen, hoe lager de prijs per m2 wordt.
 • Regio
  De kosten voor het stucwerk hangen mede af van de regio waarin u zich bevindt. In grotere steden liggen de stukadoor kosten meestal hoger dan in de rustiger steden daaromheen. Er is een groot tekort aan stukadoors in grote steden, terwijl de vraag groot is.
 • Vorm van de te stucen ruimte
  Het bewerken van een kamer met veel hoeken kost de stukadoor meer tijd dan een rechte ruimte. Een kamer met allerlei hoeken en kleine ruimtes beïnvloedt de totale prijs. Het bewerken van kleine hoekjes vergt meer tijd van een stukadoor.
 • Staat van het plafond
  De conditie van uw muren en plafond is van cruciaal belang voor de prijs. Als de oppervlakken defecten vertonen, zal de stukadoor die eerst verhelpen. De stukadoor rekent zijn kosten ook mee in de eindprijs.

Wilt u weten welke kosten u kunt verwachten voor uw geval? Onze stukadoors van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf staan voor u klaar. Bel ze via 085 106 1006 voor een op maat gemaakt overzicht. Voor persoonlijk advies over alle mogelijkheden kunt u bij ons terecht.

Uw woonkamer in Alkmaar laten stuken door E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Een investering in het stucen van uw woonkamer biedt langdurige voordelen. Wilt u hulp van een vakman die persoonlijke kijkt naar uw mogelijkheden? Dan helpt E.S. Schilders & Afbouwbedrijf in regio Alkmaar u graag verder!

Onze specialisten bieden onovertroffen vakmanschap zonder concessies aan kwaliteit. Aarzel niet om uw vragen en wensen te delen door contact op te nemen via 085 106 1006 of vraag een Vraag hier een offerte aan. Zo krijgt u altijd alle details helder!

Veel gestelde vragen over woonkamer stucen in Alkmaar

Muren zelf stucen, kan dat?

Het is mogelijk om zelf te stucen met de juiste voorbereiding, kennis en materialen. Deze arbeidsintensieve klus wordt echter veelal onderschat. Verzeker uzelf van het beste resultaat door een ervaren stukadoor in te huren.

Hoeveel tijd is er nodig om een woonkamer te stucen?

Het stucen van een woonkamer kost gemiddeld 1 tot 3 dagen, afhankelijk van de oppervlakte. Houd in gedachten dat een millimeter stucwerk per dag droogt. Bij een stuclaag van 3 millimeter moet u rekenen op 3 dagen droogtijd.

Hoe komt het dat stucen zo duur is?

Het stucen van een woonkamer is een uitgebreide klus waarvoor meerdere materialen nodig zijn. Daarnaast is stukadoren een zeer arbeidsintensief beroep, waarbij het tijd in beslag neemt om kwalitatief goed stucwerk aan te leveren. Deze kosten leveren u jarenlang mooi stucwerk op.

Wat is de prijs van een stukadoor?

Wat een stukadoor kost hangt sterk af van de plaats en het soort werk dat verricht moet worden. Voor een precieze prijsbepaling is het belangrijk om informatie in te winnen bij een specialist. Op deze manier weet u precies welke kosten u kunt verwachten voor het verwezenlijken van uw droominterieur.


E.S. Schilders & Afbouwbedrijf staat voor u klaar in Alkmaar
Over ons

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1006

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor woning binnen stucen?

Over E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren van hun woning. Als u voor ons kiest, kunnen wij kwaliteit tegen een competitief tarief garanderen.


Bouwgarant,VCA,Keurmerk Kwaliteitsvakman,VGO-keur,KOMO,Afbouwkeur,Erkend leerbedrijf,Keurmerk ConsuBeter

Reviews van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Door A.S
Op 30 november 2023
10

We hebben afgelopen maand onze beneden verdieping inclusief plafond laten stuken en sausen door E S Totaal Afbouw V.O.F. en we zijn heel erg blij met het eindresultaat wat de werklieden hebben afgeleverd! Hieronder een aantal pluspunten op een rij: - Ze komen hun afspraken na - Kunnen erg snel bij je terecht - Snelle communicatie met Eugene via telefoneren of Watsapp - Duidelijke prijsafspraak van tevoren - Gaan pas weg nadat alles naar wens is en komen terug als dat niet zo is - Vriendelijke stukadoors en schilders 

En het belangrijkste is dat ze super strak en professioneel werk hebben afgeleverd!

Door N.V.B
Op 29 november 2023
10

De gehele woning laten stuccen en sausen! Perfect werk geleverd. Snel, netjes en vriendelijk!

Door K.T
Op 23 november 2023
10

Namens m’n moeder Gea: Goed en mooi werk geleverd, erg blij mee!! Fijn en duideljjk contact met Eugene. Afspraken werden stipt nagekomen! Kortom een echte aanrader dit bedrijf, complimenten voor allen!

Door R.K
Op 16 november 2023
10

We hebben onze gehele woning laten stucen door ES. Erg mooi stucwerk geleverd door ES totaal afbouw. José is eerst langs geweest om te kijken hoeveel werk het was en wat het beste voor ons zou zijn. Daarna zat er wat tegen bij ons in de planning waardoor er 4 weken later pas gestuct kon worden. ES was hier erg flexibel in. En kon de klus verplaatsen. Het contact met Eugene is goed en duidelijk. Naast stucen hebben we ook het plafond laten spuiten met RAL 9010. Dit ziet er ook erg strak uit. Aanrader om je huis door ES te laten stucen en of te laten spuiten.

Door B.V
Op 15 november 2023
10

Ingehuurd via werkspot, prima werk geleverd en nadat ik om advies heb gevraagd omtrent scheuren in het stucwerk door de werking van het gebouw werd er een stukadoor gestuurd om het te fixen; goede service en netjes afgehandeld!

Door P.S
Op 6 november 2023
10

Top bedrijf, de werkzaamheden worden heel goed gecoördineerd door Eugene. Bijna niet van deze tijd.... Echt een aanbeveling !

Door J.V
Op 5 november 2023
8

Een bedrijf wat super werk heeft geleverd, konden snel schakelen en binnen 1 dag was mijn huis gestuct door 10 man. Complimenten naar de mannen! Ik raad aan!

Door W.B
Op 3 november 2023
10

We zijn erg tevreden met het resultaat en het mooie werk wat ze hebben afgeleverd. Netjes en altijd alles in overleg en snel met zijn personeel.

Door A.A
Op 1 november 2023
10

E S Totaal Afbouw heeft bij ons het stucwerk en de afwerking ervan verzorgt. Dit is uitstekend gedaan en bijzonder flexibel in planning waardoor we op tijd klaar waren. En dit alles voor een goede prijs. Absoluut aan te bevelen!

Door K.V.A
Op 19 oktober 2023
10

Topbedrijf voor stucwerk! Van tevoren contact met Eugene over wat er moest gebeuren, heldere prijsopgave van tevoren, heel flexibel toen er nog wat extra dingen moesten worden gedaan. De mannen waren super op tijd en hebben al het werk in één dag afgerond (woonkamer, twee slaapkamers en een gang) en alles netjes opgeruimd toen ze weggingen. Nog een klein stukje vergeten (het was al donker toen ze weggingen), maar was geen probleem, na contact met Eugene stonden ze de volgende ochtend op de stoep en was het in een kwartiertje opgelost. Goede prijs/kwaliteitverhouding. Ik raad ze zeker aan!

Door T.B
Op 10 oktober 2023
10

Zeer tevreden over ES. Binnen een dag zowel muren als plafond gestuuct. Mannen waren op tijd en zijn harde werkers, respect voor hen en de zorgvuldigheid waarmee ze hun werk uitvoeren. Vooraf wordt alles netjes bekeken en hierna wordt een nette offerte opgesteld die qua prijs goed is.

Door M.S
Op 9 oktober 2023
10

We zijn zeer tevreden met dit bedrijf. Dit is al de derde keer dat we onze werkzaamheden door ze hebben laten uitvoeren. Het ging deze keer om het schilderen van de binnen muren van de hele woning van mijn schoonouders. Dit was in 1 dag en naar volle tevredenheid gedaan. Wij zijn blij dat dit op korte termijn kon en zouden dit bedrijf van harte aanbevelen.

Door G.E
Op 8 oktober 2023
10

Super fijn bedrijf😃 Het contact met Eugéne was van het begin tot het eind goed Ook de 2 buitenlandse medewerkers waren erg netjes Ook het stucwerk ziet er mooi strak uit Er moest heel wat stuc op de wand om het mooi te krijgen Maar het resultaat mag er zeker zijn Ik rasd dit bedrijf zeker aan Bedankt Eugéne en medewerkers Top✅️👍

Door S.B
Op 7 oktober 2023
10

Aanrader, erg netjes en snel geregeld! (Zolder + trappengat gestuct)

Door S.D
Op 26 september 2023
10

Ondertussen alweer een paar maandjes geleden, maar bij ons thuis is er super mooi gestuct. De mannen waren vriendelijk en vakkundig. Toevallig waren er vandaag werklui om mijn keuken te plaatsen en die gaven ook aan dat het onwijs mooi werk is wat de mannen van es afbouw hebben afgeleverd. Eugene reageert ook altijd snel en is erg vriendelijk. Bedankt! Groetjes, Sheray en William

Door K.T.W
Op 21 september 2023
10

ES totaal afbouw heeft beganegrond en eerste verdieping volledig gestuct. Zeer snelle communicatie met Eugène & José. Zeer flexibel en komen beloftes na. Zeer tevreden. Stucadoors zijn vriendelijk en ervaren.

Door R.M
Op 13 september 2023
10

VOF is een bedrijf dat ik heb ingeschakeld via werkspot. eerst komen ze langs om alles even op te nemen. Vervolgens heb ik een keurige offerte met een goede prijs van hun mogen ontvangen. wat ook erg fijn is dat er geen lange wachtrij is en dat ze vrijwel snel kunnen beginnen. ook het stucen zelf is erg snel gegaan binnen 2 dagen waren ze klaar alle hoekprofielen wanden en plafond woonkamer keuken en hal. de mensen zijn erg vriendelijk. wel moeilijk om mee te communiceren maar elke dag werd ik even gebeld met de vraag hoe het er voor stond en of er op of aanmerkingen waren. erg prettig! bij de oplevering komt er ook iemand langs waarmee je alles even langs loopt en mocht er iets niet goed zijn dan kijken ze er gelijk naar. Tip mocht u deze mensen inzetten geef ze wat lekkers te eten dat verdienen ze! Hieronder een paar foto's voor en na

Door M.J
Op 12 september 2023
10

Zeer prettige samenwerking met ES Afbouw & Eugène. Komt afspraken na, houdt op goede wijze contact met ons als klant, heeft een strakke planning en levert mooi resultaat. Ook waar wij feedback op hadden werd binnen enkele dagen verbeterd. Wij vertrouwen volledig op de garantie die Eugene biedt. Ook dat geeft een prettig gevoel in een nieuwbouwwoning. Wij raden Eugène en ES Afbouw zeer zeker aan!

Door T.V.D.H
Op 23 augustus 2023
10

Alle wanden en plafonds van onze nieuwbouwwoning glad gestukt en gesaust. Mooi werk volgens plan opgeleverd!

Door S.C
Op 26 juli 2023
10

Eugene heeft ons hele huis gestuukt en de zolder en begane grond gesausd. Telefonish stond hij altijd klaar en hij was ook flexibel toen het droog proces langer duurde dan verwacht. Alles is super strak opgeleverd!

Door N.K
Op 12 juli 2023
10

Fijn bedrijf.Communicatie ,flexibiliteit,snelheid,kwaliteit.Gelukkig was het er allemaal.Gezien onze tijdsdruk op onze planning.Ons hele appartement superstrak gestuct zoals beloofd.Eugéne en José nogmaals bedankt. P.s laten we de stucers niet vergeten .Want nee bestond niet en niets was een probleem. Groetjes Walter&Rachel

Door A.O
Op 15 juni 2023
10

Heel vriendelijke mensen én goede professionals. Eerlijk prijs en werk van hoog kwaliteit. Aanrader!

Door T.A
Op 14 juni 2023
10

Wij hebben de zolder, slaapkamer en plafond van de badkamer laten stucen. Het team van ES Afbouwbedrijf heeft het alle ruimtes binnen één dag gestuct en het ziet er prachtig uit. Zelfs de moeilijke stukken waar het dak van de zolder afloopt is strak gestuct. Ze zijn ook aardig en denken met je mee. Zie de before en after foto’s.

Door H.C
Op 14 juni 2023
10

Snelle communicatie, duidelijke afspraken, flexibel met schakelen. Fijn bedrijf om zaken mee te doen. Wij hebben de keuken, hal en huiskamer laten stucen. Ziet er netjes en strak uit.

Door M.V.D.H
Op 12 juni 2023
10

Prachtig werk afgeleverd, en fijne communicatie. we hebben onze woonkamer, bijkamer en keuken laten stucen inclusief afwerking met een diamand laag. De afspraken goed nagekomen en een mooi eind resultaat.

Door G.P
Op 24 mei 2023
10

We zijn zeer tevreden over het stukadoorswerk vd wanden en plafond in onze keuken. Zeer netjes gewerkt aardige stukadoor. Is echt een aanrader. Als ik weer een stukadoor nodig moet hebben dan ga ik zeker terug naar Eugéne. Nogmaals hartelijk dank voor de service.