Teamfoto E.S. Schilders & Afbouwbedrijf
Werkzaam in Alkmaar, hoofdvestiging Zwartsluis

Spachtelputz Alkmaar

Onze specialisten van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf zijn goed thuis in verschillende stucwerk taken. Ook spachtelputz aanbrengen op muren en plafonds valt binnen onze expertise. Lees hier verder om meer te weten te komen over spachtelputz, de verscheidene keuzes en de kosten.

Graag meer informatie? Onze stukadoors zijn bereikbaar op 085 106 1006. Wij helpen u graag verder!

Wat is spachtelputz?

Spachtelputz is een type stucwerk waarin marmerkorrels zijn verwerkt. Het is een type Sierpleister dat geschikt is voor muren, wanden en plafonds. Het zorgt voor een ideale decoratieve afwerking. Dit soort stucwerk heeft een ruwe afwerking en laat een gelijkmatige korrelstructuur achter. Spachtelputz is robuust en makkelijk in onderhoud. Het komt vaak voor in woonhuizen en kantoren.

Er zijn opties voor de dikte van de korrels. De marmerkorrels die in spachtelputz zitten zijn verkrijgbaar in diverse diktes, waarbij de korrel de uitstraling van het interieur bepaalt. Spachtelputz wordt vaak tussen 1 en 4 millimeter dik op de muur aangebracht.

Beige muur met spachtelputz
Spachtelputz laten aanbregen in Alkmaar en omstreken? E.S. Schilders & Afbouwbedrijf is bekend met diverse soorten spachtelputz.

Waarom kiezen voor spachtelputz?

Het aanbrengen van spachtelputz in uw interieur komt met verschillende voordelen. Het is geen toeval dat spachtelputz tot de favoriete stucafwerkingen behoort. Wat zijn de voordelen? Een opsomming:

 1. Dit stucwerk is zeer sterk en kan tegen een flink stootje.
 2. Een groot voordeel van spachtelputz is de uitgebreide kleurvariatie, het kan in allerlei kleuren worden toegepast.
 3. Deze techniek is toepasbaar op zowel binnen- als buitenmuren.
 4. Wanneer kleur wordt toegevoegd aan de spachtelputz, kan het meteen op de muur worden aangebracht. Omdat het al gekleurd is, hoeft het niet overgeschilderd te worden.
 5. Spachtelputz vraagt weinig onderhoud en kan moeiteloos met water gereinigd worden.
 6. Dankzij de eenvoudige reiniging met water, is het een handige keuze voor drukke huishoudens en commerciële ruimtes.

Hoeveel kost spachtelputz?

Over het algemeen geldt dat hoe meer oppervlakte u laat stucen, hoe lager de prijs per m2 wordt. Door in één keer uw hele huis met spachtelputz te laten stucen, kunt u waarschijnlijk op kosten besparen. Het aanbrengen van stucwerk kost veel tijd en inspanning; u kunt dit met een gerust hart overlaten aan de stukadoors van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf.

Hoeveel u betaalt voor spachtelputz hangt af van de oppervlakte, de plaats in het huis en of u kleuren wilt toevoegen. Wilt u graag een prijsindicatie voor uw woning, bel dan gerust met 085 106 1006. Bij E.S. Schilders & Afbouwbedrijf zijn onze vakmensen bereid een inspectie voor u uit te voeren, zodat u weet waar u aan toe bent.

Kleurenvariatie van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Zoals eerder besproken, is het grote voordeel van spachtelputz de veelzijdigheid en brede inzetbaarheid. Wilt u een mooie kleur op de muren? Maak u geen zorgen, de toevoeging van een pigment zorgt ervoor dat er eindeloos gekleurd kan worden.

Een pigment toevoegen aan spachtelputz zorgt ervoor dat de kleur behouden blijft. Bij schade merkt u niet direct dat een stuk weg is. Het pleister behoudt zijn kleur, zelfs onder de oppervlakte.

Spachtelputz verwijderen

Het komt voor dat spachtelputz verwijderd dient te worden, bijvoorbeeld door beschadiging. Het kan ook zijn dat er leidingen of stroomkabels in de muur vervangen dienen te worden en de muur opnieuw moet worden dichtgemaakt. Of wellicht is de huidige stijl niet meer in lijn met uw interieur.

Wat de reden ook is, u moet weten dat het verwijderen van spachtelputz mogelijk is. Als spachtelputz nog goed vastzit, stuceren we daar meestal overheen. Het elimineren van spachtelputz is een meingrijpende en tijdopslorpende klus. De meest voor de hand liggende manieren om dit te doen zijn:

 • Door middel van afsteken
  Bij deze werkwijze wordt met behulp van een afsteekmes de spachtelputz als het ware van de muur geschraapt/gehakt. Gezien de duurzaamheid van spachtelputz, is er een grote kans op beschadiging van muur of plafond bij verwijdering. Wanneer u het verwijdert, is de kans groot dat u de muur of het plafond beschadigt.
 • Machinaal schuren
  Met een schuurmachine kunt u het spachtelputz eenvoudig van de muur schuren. Er komt aanzienlijke hoeveelheid stof vrij bij deze methode. Uw veiligheid is belangrijk, draag altijd een veiligheidsbril en mondmasker.
 • Spachtelputz verwijderen met stoom.
  Een alternatieve methode voor het verwijderen van spachtelputz is door middel van stoom. Een afstoomapparaat maakt het stucwerk zachter, wat het afsteken van de muur vergemakkelijkt. Houd er rekening mee dat de ondergrond van de muur van invloed kan zijn.
 • Niet iedere ondergrond is geschikt voor deze behandeling. Gipswanden kunnen bijvoorbeeld niet goed tegen stoom, wat kan resulteren in ernstige beschadigingen.
 • Door opnieuw te stucen
  Stucen is de meest efficiënte manier om de muren weer mooi strak te krijgen. Vergeleken met de eerder genoemde methoden, wordt er weinig werk en rommel veroorzaakt en verdwijnt het risico op schade aan de muur.

Bent u op zoek naar een net eindresultaat zonder veel risico op schade? Denk eraan om de muur opnieuw te laten stucen. Bij E.S. Schilders & Afbouwbedrijf denken onze experts graag met u mee.

Veel gestelde vragen over spachtelputz

Is spachtelputz gedateerd?

Ondanks dat spachtelputz populair was in de jaren '80, is het nog steeds een veelgebruikte muurafwerking. Het heeft dan ook niets met tijd te maken, maar met smaakvoorkeur.

Wat onderscheidt sierpleister van spachtelputz?

Er zijn slechts enkele verschillen tussen beide. Eigenlijk is sierpleister een verzamelterm en spachtelputz is daar een vorm van.

Hoe lang blijft spachtelputz in goede staat?

Spachtelputz is een afwerking die vele jaren meegaat. Vanwege zijn stootvaste karakter, blijft spachtelputz jarenlang in goede staat.

Is spachtelputz geschikt voor schilderen?

Door pigment te mengen met spachtelputz, krijgt het meteen de kleur die u wilt. Als u later een andere kleur wenst, kunt u eenvoudigweg over de spachtelputz heen verven.


Gerelateerde pagina's

E.S. Schilders & Afbouwbedrijf staat voor u klaar in Alkmaar
Over ons

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1006

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor spachtelputz aanbrengen binnenkant woning?

Over E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren van hun woning. Als u voor ons kiest, kunnen wij kwaliteit tegen een competitief tarief garanderen.


Bouwgarant,VCA,Keurmerk Kwaliteitsvakman,VGO-keur,KOMO,Afbouwkeur,Erkend leerbedrijf,Keurmerk ConsuBeter

Reviews van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Door A.S
Op 30 november 2023
10

We hebben afgelopen maand onze beneden verdieping inclusief plafond laten stuken en sausen door E S Totaal Afbouw V.O.F. en we zijn heel erg blij met het eindresultaat wat de werklieden hebben afgeleverd! Hieronder een aantal pluspunten op een rij: - Ze komen hun afspraken na - Kunnen erg snel bij je terecht - Snelle communicatie met Eugene via telefoneren of Watsapp - Duidelijke prijsafspraak van tevoren - Gaan pas weg nadat alles naar wens is en komen terug als dat niet zo is - Vriendelijke stukadoors en schilders 

En het belangrijkste is dat ze super strak en professioneel werk hebben afgeleverd!

Door N.V.B
Op 29 november 2023
10

De gehele woning laten stuccen en sausen! Perfect werk geleverd. Snel, netjes en vriendelijk!

Door K.T
Op 23 november 2023
10

Namens m’n moeder Gea: Goed en mooi werk geleverd, erg blij mee!! Fijn en duideljjk contact met Eugene. Afspraken werden stipt nagekomen! Kortom een echte aanrader dit bedrijf, complimenten voor allen!

Door R.K
Op 16 november 2023
10

We hebben onze gehele woning laten stucen door ES. Erg mooi stucwerk geleverd door ES totaal afbouw. José is eerst langs geweest om te kijken hoeveel werk het was en wat het beste voor ons zou zijn. Daarna zat er wat tegen bij ons in de planning waardoor er 4 weken later pas gestuct kon worden. ES was hier erg flexibel in. En kon de klus verplaatsen. Het contact met Eugene is goed en duidelijk. Naast stucen hebben we ook het plafond laten spuiten met RAL 9010. Dit ziet er ook erg strak uit. Aanrader om je huis door ES te laten stucen en of te laten spuiten.

Door B.V
Op 15 november 2023
10

Ingehuurd via werkspot, prima werk geleverd en nadat ik om advies heb gevraagd omtrent scheuren in het stucwerk door de werking van het gebouw werd er een stukadoor gestuurd om het te fixen; goede service en netjes afgehandeld!

Door P.S
Op 6 november 2023
10

Top bedrijf, de werkzaamheden worden heel goed gecoördineerd door Eugene. Bijna niet van deze tijd.... Echt een aanbeveling !

Door J.V
Op 5 november 2023
8

Een bedrijf wat super werk heeft geleverd, konden snel schakelen en binnen 1 dag was mijn huis gestuct door 10 man. Complimenten naar de mannen! Ik raad aan!

Door W.B
Op 3 november 2023
10

We zijn erg tevreden met het resultaat en het mooie werk wat ze hebben afgeleverd. Netjes en altijd alles in overleg en snel met zijn personeel.

Door A.A
Op 1 november 2023
10

E S Totaal Afbouw heeft bij ons het stucwerk en de afwerking ervan verzorgt. Dit is uitstekend gedaan en bijzonder flexibel in planning waardoor we op tijd klaar waren. En dit alles voor een goede prijs. Absoluut aan te bevelen!

Door K.V.A
Op 19 oktober 2023
10

Topbedrijf voor stucwerk! Van tevoren contact met Eugene over wat er moest gebeuren, heldere prijsopgave van tevoren, heel flexibel toen er nog wat extra dingen moesten worden gedaan. De mannen waren super op tijd en hebben al het werk in één dag afgerond (woonkamer, twee slaapkamers en een gang) en alles netjes opgeruimd toen ze weggingen. Nog een klein stukje vergeten (het was al donker toen ze weggingen), maar was geen probleem, na contact met Eugene stonden ze de volgende ochtend op de stoep en was het in een kwartiertje opgelost. Goede prijs/kwaliteitverhouding. Ik raad ze zeker aan!

Door T.B
Op 10 oktober 2023
10

Zeer tevreden over ES. Binnen een dag zowel muren als plafond gestuuct. Mannen waren op tijd en zijn harde werkers, respect voor hen en de zorgvuldigheid waarmee ze hun werk uitvoeren. Vooraf wordt alles netjes bekeken en hierna wordt een nette offerte opgesteld die qua prijs goed is.

Door M.S
Op 9 oktober 2023
10

We zijn zeer tevreden met dit bedrijf. Dit is al de derde keer dat we onze werkzaamheden door ze hebben laten uitvoeren. Het ging deze keer om het schilderen van de binnen muren van de hele woning van mijn schoonouders. Dit was in 1 dag en naar volle tevredenheid gedaan. Wij zijn blij dat dit op korte termijn kon en zouden dit bedrijf van harte aanbevelen.

Door G.E
Op 8 oktober 2023
10

Super fijn bedrijf😃 Het contact met Eugéne was van het begin tot het eind goed Ook de 2 buitenlandse medewerkers waren erg netjes Ook het stucwerk ziet er mooi strak uit Er moest heel wat stuc op de wand om het mooi te krijgen Maar het resultaat mag er zeker zijn Ik rasd dit bedrijf zeker aan Bedankt Eugéne en medewerkers Top✅️👍

Door S.B
Op 7 oktober 2023
10

Aanrader, erg netjes en snel geregeld! (Zolder + trappengat gestuct)

Door S.D
Op 26 september 2023
10

Ondertussen alweer een paar maandjes geleden, maar bij ons thuis is er super mooi gestuct. De mannen waren vriendelijk en vakkundig. Toevallig waren er vandaag werklui om mijn keuken te plaatsen en die gaven ook aan dat het onwijs mooi werk is wat de mannen van es afbouw hebben afgeleverd. Eugene reageert ook altijd snel en is erg vriendelijk. Bedankt! Groetjes, Sheray en William

Door K.T.W
Op 21 september 2023
10

ES totaal afbouw heeft beganegrond en eerste verdieping volledig gestuct. Zeer snelle communicatie met Eugène & José. Zeer flexibel en komen beloftes na. Zeer tevreden. Stucadoors zijn vriendelijk en ervaren.

Door R.M
Op 13 september 2023
10

VOF is een bedrijf dat ik heb ingeschakeld via werkspot. eerst komen ze langs om alles even op te nemen. Vervolgens heb ik een keurige offerte met een goede prijs van hun mogen ontvangen. wat ook erg fijn is dat er geen lange wachtrij is en dat ze vrijwel snel kunnen beginnen. ook het stucen zelf is erg snel gegaan binnen 2 dagen waren ze klaar alle hoekprofielen wanden en plafond woonkamer keuken en hal. de mensen zijn erg vriendelijk. wel moeilijk om mee te communiceren maar elke dag werd ik even gebeld met de vraag hoe het er voor stond en of er op of aanmerkingen waren. erg prettig! bij de oplevering komt er ook iemand langs waarmee je alles even langs loopt en mocht er iets niet goed zijn dan kijken ze er gelijk naar. Tip mocht u deze mensen inzetten geef ze wat lekkers te eten dat verdienen ze! Hieronder een paar foto's voor en na

Door M.J
Op 12 september 2023
10

Zeer prettige samenwerking met ES Afbouw & Eugène. Komt afspraken na, houdt op goede wijze contact met ons als klant, heeft een strakke planning en levert mooi resultaat. Ook waar wij feedback op hadden werd binnen enkele dagen verbeterd. Wij vertrouwen volledig op de garantie die Eugene biedt. Ook dat geeft een prettig gevoel in een nieuwbouwwoning. Wij raden Eugène en ES Afbouw zeer zeker aan!

Door T.V.D.H
Op 23 augustus 2023
10

Alle wanden en plafonds van onze nieuwbouwwoning glad gestukt en gesaust. Mooi werk volgens plan opgeleverd!

Door S.C
Op 26 juli 2023
10

Eugene heeft ons hele huis gestuukt en de zolder en begane grond gesausd. Telefonish stond hij altijd klaar en hij was ook flexibel toen het droog proces langer duurde dan verwacht. Alles is super strak opgeleverd!

Door N.K
Op 12 juli 2023
10

Fijn bedrijf.Communicatie ,flexibiliteit,snelheid,kwaliteit.Gelukkig was het er allemaal.Gezien onze tijdsdruk op onze planning.Ons hele appartement superstrak gestuct zoals beloofd.Eugéne en José nogmaals bedankt. P.s laten we de stucers niet vergeten .Want nee bestond niet en niets was een probleem. Groetjes Walter&Rachel

Door A.O
Op 15 juni 2023
10

Heel vriendelijke mensen én goede professionals. Eerlijk prijs en werk van hoog kwaliteit. Aanrader!

Door T.A
Op 14 juni 2023
10

Wij hebben de zolder, slaapkamer en plafond van de badkamer laten stucen. Het team van ES Afbouwbedrijf heeft het alle ruimtes binnen één dag gestuct en het ziet er prachtig uit. Zelfs de moeilijke stukken waar het dak van de zolder afloopt is strak gestuct. Ze zijn ook aardig en denken met je mee. Zie de before en after foto’s.

Door H.C
Op 14 juni 2023
10

Snelle communicatie, duidelijke afspraken, flexibel met schakelen. Fijn bedrijf om zaken mee te doen. Wij hebben de keuken, hal en huiskamer laten stucen. Ziet er netjes en strak uit.

Door M.V.D.H
Op 12 juni 2023
10

Prachtig werk afgeleverd, en fijne communicatie. we hebben onze woonkamer, bijkamer en keuken laten stucen inclusief afwerking met een diamand laag. De afspraken goed nagekomen en een mooi eind resultaat.

Door G.P
Op 24 mei 2023
10

We zijn zeer tevreden over het stukadoorswerk vd wanden en plafond in onze keuken. Zeer netjes gewerkt aardige stukadoor. Is echt een aanrader. Als ik weer een stukadoor nodig moet hebben dan ga ik zeker terug naar Eugéne. Nogmaals hartelijk dank voor de service.