Teamfoto E.S. Schilders & Afbouwbedrijf
Werkzaam in Alkmaar, hoofdvestiging Zwartsluis

Stucwerk isolerend en energiebesparend

Redactie alkmaar-stukadoors.nl, 1 augustus 2024
Huis met blauw dak in grijze sjaal
Onze stukadoors van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf vertellen u graag meer over isolerend stucwerk.

Een veelvoorkomende methode om woningmuren af te werken is stucwerk. Hierdoor ontstaat een vlak en egaal oppervlak dat perfect is voor verdere afwerking met verf of behang. Toch is stucwerk niet alleen praktisch en mooi, het is ook ongelooflijk duurzaam!Dit artikel beschrijft de voordelen van stucwerk in relatie tot isolatie en energiebesparing.

Voordeel stuc en isolatie Alkmaar

De focus ligt bij duurzaamheid vaak op het verbeteren van de isolatie of het verwarmingssysteem. Des te meer, het is goedkoper om tegelijkertijd de isolatie en het stucwerk aan te pakken. Door deze twee technieken tegelijk toe te passen, kunt u profiteren van de synergie tussen beide.

Met de combinatie van isolatie en stucwerk wordt een hogere mate van isolatie bereikt dan wanneer u enkel stucwerk zou laten aanbrengen. Dit is natuurlijk veel duurzamer. Het aanbrengen van stuc verhoogt de thermische massa van de muur en functioneert als een extra isolatielaag. Op deze manier wordt voorkomen dat de kou de woning binnendringt en blijft deze buiten.

Daarnaast is het minder ingrijpend en vlotter dan andere duurzame opties. Stukadoors gaan professioneel te werk en er is geen sloop- of breekwerk vereist voor de plaatsing van het stucwerk en de isolatie. Op deze wijze kunt u starten met het verduurzamen van uw woning, zonder dat daar ingrijpende veranderingen voor nodig zijn.

Stucwerk: waarom het een slimme keuze is voor uw energieverbruik

Er bestaan stucwerkmogelijkheden die specifiek gericht zijn op isolatie. Als u stucwerk en isolatie tegelijkertijd wilt realiseren, is het raadzaam om eerst te onderzoeken welk type stucwerk het beste past. U heeft meerdere opties tot uw beschikking, afhankelijk van uw voorkeuren en de stucplaats.

In het geval dat u wilt stucen op de buitenmuur en gelijktijdig isolatie wilt toepassen, is gevelisolatie stucwerk de perfecte optie. Er is een mogelijkheid om dit stucwerk aan te brengen op verschillende ondergronden, zoals baksteen en beton, met als speciale eigenschap het verhogen van de thermische massa van de buitenmuur om de isolatie te verbeteren. Kou van buiten wordt door deze stuc beter afgehouden en dringt minder snel naar binnen.

Mocht u op zoek zijn naar meer flexibiliteit bij uw stuc- en isolatiewerkzaamheden, dan biedt geëxpandeerd polystyreen, bekend als (EPS) stucwerk, een goede oplossing. Bij EPS stucwerk wordt een basislaag van EPS-schuim gecombineerd met een afwerking van stucwerk. Het schuim wordt aan de muur bevestigd en bedekt met een laag stuc.

Dit resulteert in een hoge isolatiewaarde en dat maakt het erg in trek. Bovendien zijn er tal van keuzes bij het ontwerpen van deze stuc-isolatie combinatie. Dit is bij uitstek geschikt voor lastig gevormde muren en binnenzijden.

Een bewezen methode om uw huis te stucen en te isoleren is met kalk stucwerk. Dit type stucwerk is passend voor zowel binnen- als buitenmuren. Een oude werkwijze die al geruime tijd wordt toegepast.

Net als gevelisolatie stucwerk, verhoogt kalk de thermische massa van de muur. Kalk heeft natuurlijke isolerende eigenschappen, daarom komt dit voor. Door zijn prachtige uiterlijk biedt kalk naast isolatie ook esthetische voordelen.

Hoe stucen bijdraagt aan het besparen van energie

Een aanzienlijke verbetering van de isolatie wordt bereikt door stucwerk. Dit kan betekenen dat uw energierekening lager uitvalt. We lichten toe op welke manieren u de energiebesparing kunt verhogen.

Gezien u met isolatie stucwerk de isolatie van een woning verbetert bespaart u hoogstwaarschijnlijk al op de energiekosten. Door het stucwerk wordt de thermische massa van de muur beïnvloed: het huis blijft koel in de zomer en behoudt de warmte in de winter. Als gevolg hiervan hoeft uw verwarmingssysteem minder vaak in te schakelen om uw huis te verwarmen, waardoor u de investering in het isolatie stucwerk sneller terugverdient.

Wanneer u ervoor kiest om uw gevel te voorzien van stucwerk met isolatie, maakt u kans op een subsidie. In de ISDE-subsidie is gevelisolatie opgenomen als subsidiabele maatregel, wat betekent dat een deel van de kosten wordt vergoed door de overheid. Dit leidt tot een vergoeding voor de verduurzaming van uw huis, inclusief isolatie via stucwerk, wat resulteert in een gunstigere financiële situatie.

De juiste keuze voor stuc- en isolatieklussen met E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

In werkelijkheid behelst het niet alleen het stucen van een muur, maar ook het uitvoeren van isolatieklussen, wat vakkundigheid vereist. Onze bekwame stukadoors zijn klaar om u te ondersteunen bij dit proces. Betrouwbaar vakwerk en garantie zijn onmisbaar voor ons.

Het is essentieel om bekwaam te zijn bij het aanvragen van een subsidie. Neem gerust contact op met E.S. Schilders & Afbouwbedrijf via 085 106 1006 voor professioneel advies, het beantwoorden van vragen of het plannen van een afspraak. U kunt altijd bij ons terecht voor verdere ondersteuning.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1006 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren van hun woning. Als u voor ons kiest, kunnen wij kwaliteit tegen een competitief tarief garanderen.